Meer informatie
Custom made
Jou wens in onze opdracht.
15 jaar garantie
We gebruiken de hoogste kwaliteit materialen.
Eigen productie
100% Nederlands fabrikaat zonder tussenhandelaren.
Wereldwijde levering

Hout en vloerverwarming

Vloerverwarming is in veel woningen de primaire verwarmingsbron voor de woonkamer. Er zijn echter veel onduidelijkheden over de combinatie van een vloerverwarming met een houten vloer. Hout werkt en grote temperatuurverschillen zouden er toe kunnen leiden dat de vloer al snel niet meer half zo mooi is als bij het leggen. Het goede nieuws is: ook bij een houten vloer kun je gebruik blijven maken van de vloerverwarming. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Naast dat het noodzakelijk is om te zorgen voor een niet te hoge watertemperatuur in de leidingen, moet je rekening houden met de afstand tussen verwarmingsbuizen en de houten vloerdelen.

Vraag een Dutzfloors-vakman voor een inschatting op maat

Een andere voorwaarde aan een houten vloer waar een vloerverwarming onder ligt, is dat de lijm geschikt moet zijn voor vloerverwarming. Het heeft daarbij in ieder geval de voorkeur om te kiezen voor een dunne verlijmde vloer, in plaats van een zwevende vloer. In sommige gevallen (bijvoorbeeld bij een tegelvloer) is het mogelijk om over de al gelegde vloer de houten vloer aan te brengen. Bij Dutzfloors hebben we de kennis in huis om ook voor een ruimte met vloerverwarming een mooie houten vloer te maken. We komen graag langs voor een inschatting op maat.

Referenties

Referentie Fam. vd Weg uit Eernewoude

referenties dutzfloors

Wij zijn erg blij met onze nieuw houten vloer van Dutzfloors. De vloer ligt er prachtig in. Jullie hebben ons goed geholpen en jullie service is geweldig…

Bekijk onze referenties >>