Meer informatie
Custom made
Jou wens in onze opdracht.
15 jaar garantie
We gebruiken de hoogste kwaliteit materialen.
Eigen productie
100% Nederlands fabrikaat zonder tussenhandelaren.
Wereldwijde levering

Wit hout (bewerking en sortering)

Hout is zeer geschikt om op allerlei manieren te bewerken. Dat betekent dat er veel mogelijkheden zijn om ook wit hout te bewerken en te sorteren. Een mooie manier om de nerven in beeld te krijgen, is het borstelen van de vloer. Door de vloer te borstelen ontstaat een licht glooiend karakter, dat zeker op de open stukken van de vloer goed zichtbaar is. In combinatie met een wit effect, ontstaat een mooie schakering van de vloer. Wat je eventueel ook kunt doen om de witte vloer een mooi effect te geven, is het bezagen van de vloer. Met een lichte zaag, bewerken we de plank voor hele fijne streepjes en een mooi effect.

Wit hout sorteren

Het sorteren van hout heeft te maken met de dikte van de noesten. Over het algemeen geldt dat hoe kleiner de noest is, hoe duurder de plank wordt. Dit heeft te maken met het doorselecteren: er zijn simpelweg minder goed geschikte planken. De noesten bij wit hout worden op verschillende manieren gesorteerd. Zo kun je kiezen voor de categorie 1-bis, waarbij de noesten om en nabij de 18 mm zijn. Bij een categorie als rustiek A, zijn de noesten 35 mm groot. Je kunt eventueel noesten met zwart stoppen.

Referenties

Referentie Fam. Kuijpens uit Zuidlaren

referenties dutzfloors

In augustus 2014 is onze nieuwe houten vloer gelegd. We zijn super enthousiast over het resultaat! Hedwig en Joop Jan hebben echt ontzettend hun best gedaan om ons aan onze droomvloer te helpen…

Bekijk onze referenties >>